Blog

Welke verzekering moet ik voor een camper afsluiten?

Een camper is een heerlijk vervoermiddel als u vaak weekendjes weg wilt in in Nederland, of regelmatig een reisje naar het buitenland wilt maken. Bij een camper is het ook belangrijk dat u daarvoor een verzekering afsluit.

Is een camperverzekering hetzelfde als een autoverzekering?

Een camperverzekering wijkt af van een autoverzekering. Voor een auto sluit u een WA-verzekering af, een WA+ verzekering of een allrisk verzekering. Voor een camperverzekering gelden dezelfde verzekeringstypes, alleen zijn deze goedkoper dan de gewone autoverzekeringen. Dit komt omdat u met een camper minder vaak de weg op gaat, waardoor het risico op schade kleiner is. Uw auto verzekeren verschilt qua premie dus van een camperverzekering.

Goedkope camperverzekering afsluiten

Niemand wil natuurlijk te veel betalen voor zijn camperverzekering. Het leven is immers al duur genoeg! Vergelijk daarom online verschillende verzekeraars met elkaar en sluit online een verzekering af. Door te vergelijken komt u erachter welke verzekering het beste bij uw wensen past en welke de voordeligste voor uw situatie is.

Welke dekkingen zijn er voor campers?

De WA-verzekering dekt alleen schade die u toebrengt aan anderen. De WA+ casco beperkt verzekering dekt schade die u aan anderen toebrengt, schade aan uw camper door natuurgeweld, brand en diefstal en geeft u recht op vergoeding op basis van de dagwaarde. Een allriskverzekering voor campers dekt schade die u toebrengt aan anderen, schade aan uw eigen voertuig door bijvoorbeeld een aanrijding en overige schade zoals vandalisme. Een allriskverzekering geeft u ook recht op vergoeding op basis van de aankoopwaarde of dagwaarde en biedt een nieuwwaarderegeling voor uw nieuw aangekochte camper.

Uitbreiding van uw camperverzekering

Indien gewenst kunt u uw camper ook aanvullend verzekeren. U kunt bijvoorbeeld een aanvullende rechtsbijstandverzekering afsluiten, voor als u een ongeval in het binnen- of buitenland krijgt met uw camper. U kunt ook een ongevallen-inzittendenverzekering afsluiten, die zowel materiële als letselschade voor u en uw passagiers vergoedt. Het is ook mogelijk om een inboedelverzekering af te sluiten voor uw camper. Hiermee verzekert u losse zaken in de camper zoals gasflessen, de televisie, laptops en camera’s. Dit laatste wordt overigens bij allriskverzekeringen vaak gratis meeverzekerd tot een maximaal bedrag. Wilt u meer verzekeren, dan gaat de premie voor jouw allriskverzekering automatisch omhoog.