Blog

Wat zijn de beste campers van 2021?

Als je van plan bent om in 2021 op vakantie te gaan in een gehuurde camper dan wil je natuurlijk wel kiezen voor één van de beste modellen. Dit is uiteraard ook het geval als je niet een camper wilt huren, maar juist zo’n vierwieler wilt kopen. Logischerwijs is dit vele malen duurder, terwijl je dan ook nog een speciale autoverzekering moet afsluiten. Helaas behoort een goedkope autoverzekering voor campers over het algemeen niet tot de mogelijkheden, dus dit kan nogal duur zijn. Wil je alsnog een camper huren of kopen? Kies dan voor één van de onderstaande modellen. 

Winnebago Solis 

De Solis vertegenwoordigt Winnebago’s herintrede in de camper markt sinds het in 2003 stopte met het aanbieden van de uitstekende VW Eurovan Camper. Er is genoeg te vinden in deze kleine en relatief betaalbare vierpersoons slaapwagen. Ten eerste heeft het Ram Promaster chassis met voorwielaandrijving al een uitstekende binnenhoogte van ruim 180 centimeter met de pop-top naar beneden, en een korte 600 centimeter lengte betekent dat het voldoende wendbaar is. De Solis is de dan ook echt geschikt voor gezinnen, ook aangezien het een paar ergonomische, met schoudergordels bevestigde achterstoelen direct achter de bestuurder biedt.

Roadtrek CS/RS Adventurous

In 2019 zorgde een managementschandaal ervoor dat de legendarische Noord-Amerikaanse RV-maker Roadtrek failliet ging. Toch werd Roadtrek onlangs gered door Rapido, een Frans bedrijf dat met succes het eerbiedwaardige Westfalia-naambord van Europa opnieuw heeft gelanceerd. Met dat kwaliteitserfgoed erachter, zijn de CS- en RS Adventurous-modellen van het Sprinter-platform Roadtrek zeker een kijkje waard als je op zoek bent naar een grotere camper. Ze zijn verkrijgbaar met het uitstekende vierwielaandrijvingssysteem van Mercedes in 6,40 meter of 7,30 meter versies en er zijn ook een aantal geweldige interieuropties waaruit je kunt kiezen. Ook dit exemplaar is zeker geschikt voor een gezin!

Mercedes Benz Metris Weekender

De Mercedes Benz Metris Weekender lijkt een goede balans te vinden tussen een gezinsboodschapper en een camper waarmee je op vakantie kunt. Het beslaat een unieke niche van formaat die erg lijkt op de legendarische Vanagon en Eurovan campers van VW. En met een innovatief neerklapbaar achterbankbed en zeer comfortabele slaapvertrekken met een onafhankelijk geveerde matras, biedt hij plaats aan vijf of vier slaapplaatsen, waardoor het een geschikte optie is voor een gezin. Tegelijkertijd past het model van Mercedes Benz, in tegenstelling tot de meeste andere campers op de weg, in elke standaard garage.

Kimbo 6

De Kimbo 6 camper is niet een normale camper. In plaats daarvan is het een exemplaar die je moet plaatsen op een pick-up auto. Een goede optie is dit model desondanks wel. Dit komt vanwege zijn bruikbaarheid en rijkdom aan functies, terwijl de Kimbo 6 bovendien helemaal niet zo duur is. De stevige, geklonken aluminium behuizing begint aan de buitenkant en doet denken aan een geodetische koepel. Onder die huid draagt ​​de camper dunne maar effectieve R5-isolatie, ingeklemd tussen meer geborsteld aluminium en een condensatie-stoppend interieurweefsel langs de muren en plafonds. Hierdoor zul je geen last krijgen van waterschade.