Blog

Wat maakt Mijas zo mooi?

Mijas is een van de mooiste plaatsen op aarde. Dat zeggen velen, en ik ben het daarmee eens. Dit plaatsje in het zuiden van Spanje wordt langzaam maar zeker steeds meer bekend. Maar wat maakt Mijas zo bijzonder? Waarom trekken toeristen er in hordes naartoe? Ik zal je in deze blog vertellen wat de magie van Mijas is.

De locatie is bijzonder

Mijas is gebouwd tegen een heuvel. Op die heuvel staat een kasteel, en verderop vind je de beroemde witte huizen met rode daken. Dit uitzicht alleen al is prachtig, maar er is meer. Mijas heeft namelijk ook een aantal mooie stranden. Deze zijn perfect voor een ontspannende dag in de zon, of voor een duik in de azuurblauwe zee. Ook staat Mijas bekend om zijn golfterreinen. Dit maakt de plaats perfect voor een actieve vakantie.

Verder is er genoeg te doen in Mijas. Er zijn verschillende musea, en je kunt er lekker eten en drinken in de vele restaurants en cafés. Ook de winkels zijn de moeite waard, want je vindt er allerlei Spaanse producten. ‘S nachts kun je genieten van de levendige sfeer in het dorp.

Dichtbij het vliegveld

Mijas ligt op ongeveer 30 minuten rijden van het vliegveld van Malaga. Dit maakt het makkelijk om er naartoe te reizen, en je hoeft niet eindeloos in de bus of trein te zitten. Ook is het niet nodig om een auto te huren, want er is een goede busverbinding tussen Mijas en de luchthaven. Daardoor ben je binnen mum van tijd vanuit Nederland in dit mooie plaatsje beland.

Interessant om in te investeren

Mijas is niet alleen een prachtige plek om vakantie te vieren, het is ook interessant om in te investeren. Er komen steeds meer toeristen naartoe, en dat betekent dat er steeds meer vraag is naar huizen en appartementen. Een huis kopen in Mijas kan dus zeker aantrekkelijk zijn. Daarbij maakt het niet uit of dit huis voor jezelf of om via verhuur veel hier mee te verdienen. Ook zijn er steeds meer voorzieningen, waardoor Mijas een aantrekkelijke plek wordt om te wonen.

Kortom: Mijas heeft alles wat je nodig hebt voor een perfecte vakantie. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, of juist een actieve vakantie met golven en wandeltochten: in Mijas vind je het allemaal.