Blog

Tips voor je reis in een camper

De hype van campers veegt de wereld rond. Scan door je sociale media-accounts en je zult vast en zeker iemand tegenkomen die reist door de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland of IJsland in een camper. Deze populariteit is logisch. In deze busjes, die meestal zijn voorzien van miniatuurkeukens en bedden die in eettafels kunnen veranderen, kunnen reizigers genieten van zowel het comfort van moderne luxe als de vrijheid van het wilde buitenleven. Ben jij van plan om een camper te kopen of te huren om hier vervolgens in te gaan reizen? Gebruik dan de onderstaande tips! 

Wees er zeker van dat je ermee kunt rijden 

Je camper zal je niet veel goed doen als je hem niet van de parkeerplaats kunt krijgen. Een busje kan uitdagender zijn om te besturen dan een auto als je niet gewend bent aan het formaat en de draaicirkel van een groter voertuig. Zorg ervoor dat je weet hoe je de camper moet besturen en vraag naar handmatige versus automatische transmissie voordat je naar de kassa gaat. Als je in het verleden niet met een handgeschakelde auto heeft gereden dan is dit niet het moment om te leren. Nadat je een camper hebt gekocht moet je overigens ook een autoverzekering op Overstappen.nl afsluiten. Deze polis wil je uiteraard liever niet direct gebruiken doordat je niet goed in de camper kunt rijden. 

Neem egalisatieblokken mee in de camper

Bij het afsluiten van je autoverzekering moet je natuurlijk op allerlei dingen letten, wat ook het geval is als je op reis gaat met een camper. Zo moet je zeker niet vergeten om egalisatieblokken mee te nemen. Dit zijn blokjes die je onder de wielen van je voertuig kunt plaatsen om er zo voor te zorgen dat de parkeerplaats waterpas is. Je kunt een set van zulke egalisatieblokken bij allerlei verschillende winkels kopen, doe dit dan ook voordat je aan de reis begint. Natuurlijk zul je ook een hulpmiddel in moeten pakken om te controleren of de camper waterpas staat of niet. Blijkt dit niet het geval te zijn? Je zult dan dus de egalisatieblokjes moeten gebruiken. 

Ga voor donker naar je camping

Breng je reis in kaart zodat je voor het donker is op je parkeerplaats bent aangekomen. Of je nu een camping, een camperplaats of een plek in het bos binnenrijdt waar je gratis de nacht kunt doorbrengen, het is echt van belang dat je je omgeving nog kunt zien. Dit zal dus niet het geval zijn als je te laat aankomt op locatie. Het is dan een uitdaging om de nummers van kampeerplekken te zien en nog moeilijker om te bepalen of je veilig en veilig in het donker hebt geparkeerd. Bovendien wil je liever niet wakker worden in een omgeving die je helemaal niet herkent. Dit zal echt voor een naar gevoel zorgen, wat je dus kunt voorkomen door op tijd aan te komen bij je bestemming. 

Pak voldoende kookgerei in

Als je buscamper een fornuis heeft dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat je genoeg keukengerei meeneemt tijdens je reis. Bij een gehuurd exemplaar zou het kunnen dat dit erbij geleverd wordt. Controleer dit, waarbij je ook moet checken of er ook pannen en snijplanken aanwezig zijn in de camper. Bestek is natuurlijk ook zeker nodig. Eventueel kun je nog wat meenemen in je bagage om er zeker van te zijn dat je genoeg kookgerei hebt voor je reis in de camper. Pak bovendien thermoflessen in. Zo kun je de koffie lekker warm bewaren nadat je het gemaakt hebt. Het is zo ook nog eens mogelijk om de koffie mee te nemen tijdens een wandeling of een ander uitje.