Blog

Tips voor het aanschaffen van een aanhangwagen

Aanhangwagens kunnen in meerdere situaties erg handig zijn. Stel, je gaat een groot product zoals een bank, een bed of een grote kast kopen, maar dit past niet in je auto. Dan is een aanhangwagen vaak een goede keuze om dit product toch te kunnen vervoeren. Er zijn echter wel diverse aanhangwagens. Zo zijn er bijvoorbeeld ook varianten die erg handig zijn om mee op vakantie te gaan. Tevens kun je kiezen voor een aanhangwagen die bijvoorbeeld bedoeld is om auto’s mee te transporten. Bij Van Laar Aanhangwagens heb je ook op dit vlak meer dan genoeg keuze. Hieronder vindt je enkele tips die je kunt gebruiken bij het aanschaffen van een aanhangwagen.

Kijk waarvoor je het gaat gebruiken

Natuurlijk is de allerbelangrijkste vraag die je aan jezelf moet stellen waarvoor je de aanhangwagen gaat gebruiken. Afhankelijk hiervan kun je een beslissing nemen. Stel, je wilt alleen maar auto’s vervoeren, dan is de enige goede optie natuurlijk een autotransporten. In de meeste situaties is dat echter niet het geval. Kijk dus als eerst of er iets specifieks is waarvoor je de aanhangwagen wilt gebruiken. Als dit niet het geval is kun je kijken welke variant over het algemeen het handigst is.

Een kipper om het jezelf makkelijk te maken

In veel gevallen worden er producten vervoerd met aanhangwagens die niet mogen vallen, maar indien dit niet het geval is en je bijvoorbeeld vuil, troep of hooi gaat vervoeren, dan kan een kipper een goede optie zijn. Een kipper is in staat naar achter te kippen en dus alles wat erop ligt eenvoudig te lossen. Kijk voor jezelf of dit een goede optie is. Indien dat het geval is dan bespaart dit veel tijd en energie, zo niet, dan kun je deze optie meteen uitsluiten.

Bescherm je goederen

Tot slot is het een absolute aanrader wel te kijken of je goederen hebt die beschermd moeten worden. Stel, je gaat regelmatig spullen dragen die bijvoorbeeld niet nat mogen worden, dan is het natuurlijk slim om een aanhanger te kiezen die niet open is aan de bovenkant. Er zijn zelfs aanhangwagens bij Van Laar Aanhangwagens die volledig kunnen sluiten en op slot kunnen.