Blog

Redenen om op vakantie te gaan naar de Costa del Sol

De Costa del Sol staat niet per se bekend als een bestemming die mensen bovenaan hun vakantielijstje hebben staan. Dat is best wel logisch aangezien het als een ‘simpele’ bestemming wordt gezien door veel mensen: Het is dichtbij, er zijn veel appartementen en hotels en het weer is er prima voor op vakantie. Toch moet je de Costa del Sol niet alleen wegzetten als simpele zonvakantiebestemming. Deze plek heeft namelijk nog veel meer te bieden en daar gaan we het over hebben in dit artikel. Lees snel verder als jij de redenen wilt weten om af te reizen naar deze mooie plek in het zuiden van Spanje. 

Waar ligt de Costa del Sol precies? 

De Costa del Sol is een 300 kilometer lang kustgedeelte dat loopt van de badplaats Almeria tot het schiereiland Gibraltar. Het is onderdeel van de regio Andalusië. Zoals je aan de naam al kan raden, bestaat de Costa del Sol vooral uit kustgebied, maar een aantal van de tips die we in dit artikel geven liggen een stukje landinwaarts en horen daarom officieel ook niet tot de Costa del Sol, toch zijn ze wel het benoemen waard. Met een Nederlandse makelaar in Spanje kun je eenvoudiger aan een leuk huis komen aan de Costa del Sol, neem dus contact op met Villa Nova Real Estate als jij op zoek bent naar een huis in Spanje!

Drukte aan de Costa del Sol

De Costa del Sol kun je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn in de zomerperiode. Kies daarom liever voor een bezoek in de maanden april, mei en begin juni of juist in het najaar. Op deze momenten is het qua drukte net iets rustiger en kun je nog meer van jouw vakantie genieten. 

Ronda

De stad Ronda staat bekend om de kloof Tajo de Ronda, die de stad in twee delen splitst. Dit uitzicht ziet er erg mooi uit! Het beste zicht hierop heb je vanuit het dal. Hiervoor moet je wel je wandelschoenen aan doen, want het is een steile afdaling en vervolgens krijg je weer een beklimming. Een mooie foto kan je ook zeker maken vanaf een van de verschillende uitzichtpunten, ook wel Miradors genoemd die aan de zijkant van de brug zitten. 

Malaga 

Malaga is de grootste stad van de hele Costa del Sol. Het is waarschijnlijk ook de plek waar je aankomt met het vliegtuig als je naar de Costa del Sol op vakantie gaat. Het centrum is goed te voet te bereiken en er zijn meerdere mooie bezienswaardigheden. Het Gibralfaro kasteel is bijvoorbeeld zeker de moeite waard. Je kunt hier komen via een wandeltocht die wordt beloond met een schitterend uitzicht over Malaga. Naast het uitzicht is het kasteel zelf ook zeker de moeite waard. Je kan door het kasteel heen lopen en over de kasteelmuur. Ook is er een klein museum over de geschiedenis van het kasteel en Málaga zelf.