Blog

Ontspannen met je kind op reis

Voor gezinnen die een vliegreis gaan maken is het van belang om de kinderen goed voor te bereiden op wat er onderweg gaat gebeuren. Vooral als je lang in het vliegtuig moet zitten wordt er veel gevergd van het geduld van de kinderen. Je moet dan zorgen voor voldoende ontspanning voor onderweg. Een goed hulpmiddel daarbij is de kinderen een eigen koffer te geven. Zo’n kinderkoffer is ongeveer even groot als een stuk handbagage. Je mag hem dus meenemen in het vliegtuig. Dat betekent dat je de knuffels en spellen van de kinderen bij de hand te hebt voor de momenten dat de kinderen verveeld raken.

Kindvriendelijk

Een kinderkoffer is bijzonder kindvriendelijk. Het formaat is afgestemd op kleine kinderen. Dat betekent dat kinderen de koffer, net zoals volwassenen doen, zelf kunnen inpakken en ermee op het vliegveld kunnen rondlopen. Dat geeft hen het idee dat ze als een volledige reiziger op pad gaan. Deze koffers hebben soepele wieltjes, waarmee over de meeste soorten ondergrond kan worden gereden. De beugel om de koffer voort te trekken is aangepast aan de lengte van de kinderen. Voor de hele kleintjes zijn er koffers waar ze op kunnen zitten, net zoals op een loopfiets.

Vertrouwd gevoel

Kleine kinderen kunnen soms angstig zijn als ze in het vliegtuig zitten. Dat is begrijpelijk, want je zit met heel veel andere mensen opgesloten in een tamelijk kleine ruimte. Door de kinderen een kinderkoffer te geven, waar ze thuis hun eigen dingen in hebben gepakt, ontstaat er een vertrouwd gevoel. Doordat de kinderkoffer mee mag in het vliegtuig hebben ze hun eigen spullen bij de hand. Kinderkoffers zijn bovendien kleurrijk en fantasievol vormgegeven. Ook dat schept een band, want de kans dat er nog precies zo’n koffer in het vliegtuig is, is vrij klein.