Blog

Hoe kies je de beste autoverzekering voor bestelwagens?

Je ziet ze in het Nederlandse straatbeeld ongekend veel rijden: bestelwagens. Deze bestelwagens zijn eigenlijk de motor van onze economie, aangezien nagenoeg alle bestelwagens een zakelijk karakter hebben. Als deze bestelwagens niet meer rond zouden rijden, zou er echt iets mis zijn. 

Heb jij voor jouw bedrijf meerdere bestelwagens rondrijden? Of wil je mogelijk meerdere bestelwagens aan gaan schaffen? Ongeacht wat de situatie is, moet je op zoek gaan naar een geschikte autoverzekering. Op dat vlak is maar één goede tip te geven: ga de autoverzekering vergelijken. Door een uitgebreide vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de beste autoverzekering uitkiezen. Maar, waar let je dan precies op?

De dekking

Ten eerste is het belangrijk om naar de dekking van de autoverzekering te kijken. Wil je jouw bestelwagen(s) WA verzekeren? Of ga je voor de WA beperkt casco autoverzekering of voor de WA volledig casco autoverzekering? De keuze is volledig aan jou.

Om op dit vlak de juiste keuze te kunnen maken, is het belangrijk om naar de leeftijd van de bestelwagen te kijken. Koop je een volledig nieuwe bestelwagen? Kies dan altijd voor de WA volledig casco autoverzekering. Als je een oudere bestelwagen aanschaft, kun je ook voor één van de andere dekkingen kiezen.

Prijskaartje

Een belangrijk element van een autoverzekering is uiteraard het maandtarief. Het advies is om jouw pijlen niet alleen maar op dit tarief te richten. Je moet onder aan de streep juist kiezen voor de best passende autoverzekering. Dat is de autoverzekering die volledig op jouw wensen aansluit en waarbij het prijskaartje ook nog enigszins naar wens is.

Aanbieding op maat

Heb je echt veel bestelwagens die je wilt gaan verzekeren? Dan kun je ook eens met bijvoorbeeld ASR contact opnemen. Bij een dergelijke verzekeringsmaatschappij zitten ze wel te wachten op een grote vloot aan bestelwagens. Je kunt hierdoor genieten van een aanbieding op maat; onder aan de streep is dit in de meeste gevallen echt een stuk voordeliger.

Bovendien kunnen de gespecialiseerde medewerkers jou van gericht advies voorzien. Voldoende reden dus om even contact op te nemen met een verzekeringsmaatschappij!