Blog

Het verschil tussen carbon en aluminium velgen

Er is nogal een verschil tussen carbon en aluminium velgen. Niet alleen in prijs maar ook in voordelen en nadelen! En laten we niet vergeten dat carbon wielen er enorm mooi uit zien. Daarom leggen we je graag het verschil uit tussen carbon velgen en aluminium velgen. 

Gewicht

Het eerste verschil is het gewicht. Aluminium is zoals iedereen weet extreem licht voor een metaalsoort. Daarom wordt een vliegtuig voor het grootste deel van aluminium gemaakt. Auto’s worden daarentegen (voornamelijk sportauto’s) van carbon gemaakt. Dit materiaal is nog veel lichter dan aluminium. Ook is het veel sterker dan aluminium. Het is dus ideaal voor het maken van velgen.

Levensduur

De levensduur van carbon velgen is door de sterkte veel hoger dan die van aluminium, als je natuurlijk niet crasht. Carbon is een echt stevig materiaal. Het enige nadeel van carbon is dat het niet buigt, maar breekt. 

Aerodynamica

Doordat carbon velgen veel gladder zijn dan aluminium velgen hebben ze ook een betere aerodynamica. Dit zorgt ervoor dat je veel sneller op kan trekken en langer een snelheid vast kan houden doordat de wind minder weerstand biedt.

Look

De look van carbon velgen verschilt per persoon. De een vind het mooier dan aluminium omdat ze dat altijd al hebben gehad op hun auto’s en het design niet mooi vinden van een carbon velg. Andere vinden dat design juist mooi van carbon. Het is heel anders dan het simpele design van een aluminium velg.

Prijs

Ook een verschil dat je ziet tussen carbon en aluminium velgen is de prijs. Carbon velgen zijn aanzienlijk prijziger dan de aluminium variant. Dit is omdat het moeilijker is om de ruwe stof te bemachtigen en te verwerken tot een velg. De prijs van carbon velgen ligt ook hoger omdat het meer is voor een showauto (eentje voor op een autoshow). Daarom kunnen de fabrikanten van carbon velgen hier meer voor vragen.
Wil je nou ook eigen unieke velgen van BMW, Porsche of Audi? MW Wheels heeft een groot aantal gebruikte velgen van deze merken op voorraad.