Blog

Drie tips voor als je gaat reizen met een grote groep

Als je met een grote groep gaat reizen dan is dat niet altijd even makkelijk. Je kunt niet zomaar overal terecht. Vaak mensen ook niet al te graag hele grote groepen hebben op bijvoorbeeld hun camping of in hun huis, omdat zij bang zijn dat deze grote groepen voor overlast zullen gaan zorgen. Ook het reizen naar de locatie zelf is vaak moeilijk. Je kunt niet makkelijk met zijn allen in een auto, waardoor je met heel veel auto’s zou moeten gaan. Wel kun je bijvoorbeeld een touringcar huren, zodat je aan een grote bus genoeg hebt en met zijn allen erin past. Echter moet je daarvoor wel een chauffeur erbij nemen. Het huren van een bus is vaak wel goedkoop, omdat je de prijs door veel mensen deelt.

Spreek af wie wat mee neemt

Als je met veel mensen gaat reizen is het ook belangrijk dat je van tevoren met iedereen afspraken maakt over wie wat mee gaat nemen. Zo kun je voorkomen dat je onnodig alles dubbel meeneemt en je tas volstopt met spullen die andere mensen ook al mee hebben genomen. Ook kun je daarmee voorkomen dat je dingen vergeet. Maak dus afspraken en lijstjes met alle benodigdheden voor jullie reis en wie wat mee brengt. Pannen en theedoeken bijvoorbeeld, hoeft niet iedereen mee te nemen. Als een paar mensen deze mee brengen is dat al goed genoeg.

Maak afspraken over het geld

Voordat je met een grote groep gaat reizen is het slim om af te spreken hoe jullie gaan betalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat je een spaarpotje maakt en iedereen daar een bepaald bedrag in stopt waar je mee gaat betalen. Ook kun je allemaal apart betalen, maar dit is vaak een gedoe en onhandig als je boodschappen gaat doen. Daarnaast is dat voor de medewerkers van een restaurant niet fijn als iedereen apart wilt gaan betalen. Ook kun je tegenwoordig met apps regelen en invoeren wie wat betaalt. Zo krijg je een overzicht van wie wat nog moet betalen en aan wie.