Blog

De mooiste landen om te bezoeken met een elektrische camper

Met de camper kun je heerlijk op de vakantie en kun je behoorlijke afstanden afleggen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar naar welke landen kun je dan het beste op vakantie gaan met de camper? In dit artikel geven we je vijf toffe landen om naar op vakantie te gaan.

Wanneer je met een elektrische camper op vakantie gaat, is het belangrijk dat je je camper van tevoren goed nakijkt. Wanneer je accu er onderweg namelijk mee ophoud, kan het namelijk een behoorlijke tijd duren voordat een garage deze gemaakt heeft, omdat elektrische campers nog niet zo populair zijn. Is je accu al oud? Dan kun je het beste een camper accu kopen en je oude accu vervangen.

Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk hét vakantieland voor kampingangers en campereigenaren. De kans is dan ook groot dat je al eens in Frankrijk geweest bent met je camper. Is dat niet het geval? Dan is Frankrijk absoluut een land dat je een keertje moet bezoeken. Rijd richting de Ardeche voor de leukste outdoor activiteiten, of richting Bordeaux of Nice om wat cultuur te snuiven.

Duitsland

Ook Duitsland is een prachtig vakantieland wat goed met de camper te bereiken is. Je kunt hier heerlijk door de heuvels en bergen rijden en genieten van eindeloze bossen en natuur, maar ook grote steden en gezellige dorpen bezoeken. Maak bijvoorbeeld een tocht langs het Zwarte Woud, en ga sprookjes zoals Hans en Grietje achterna.

Noorwegen

Noorwegen is wat verder weg, maar goed te doen en een werkelijk adembenemend vakantieland. Als je naar Noorwegen gaat, ga je voor de natuur. Rijd langs de prachtige fjorden en door de weelderige bossen. Heb je een goede, stevige camper met flinke winterbanden en een 4×4 aandrijving? Kijk dan eens of je in de winter kunt gaan en richting het noorden kunt rijden. Wie weet kun je het noorderlicht wel bewonderen.

Kroatië

Ook Kroatië is een flink eind rijden, maar ook dit land is waanzinnig mooi. Kroatië heeft een paar prachtige steden die eigenlijk meer als dorp aandoen, zoals Pula. Daarbij heeft het land ook schitterende natuurparken waar je de mooiste watervallen en meren tegenkomt.

Italië

Aah, het land van de pizza’s, koffie en de gelato. Italië is een land van waanzinnig eten en een geweldig rijke cultuur en historie. Rijd bijvoorbeeld naar Rome, waar je de Romeinse geschiedenis direct instapt.