Blog

3 tips voor het aanschaffen van een camper

3 tips voor het aanschaffen van een camper

Voor wie het optimale gevoel van vrijheid wil ervaren, is een camper de perfecte keuze! Toch zijn de kosten voor de aanschaf van een camper nogal flink. Het is dus belangrijk, dat je voorafgaand jezelf goed verdiept in wat je precies zoekt en ook de nodige campers gaat bekijken en ook proberen. Het is dus een goed idee om een weekje te gaan proefrijden in een camper. Je kunt bij één van de vele camperverhuurbedrijven een camper huren en zo eventueel zelfs in eigen land even een weekje proefslapen. Omdat de aanschaf van een camper flink in de papieren kan lopen, is het goed te letten op de volgende zaken.

Bepaal je budget

Net als bij iedere grote uitgave, geldt ook bij de aanschaf van een camper dat het budget bepalend is voor je uiteindelijke keuze. Je vindt namelijk campers in allerlei soorten, maten en dus ook prijsklassen. Wanneer je kiest voor een nieuwe, dan zullen de prijzen doorgaans een stuk hoger liggen dan een goede tweedehandse. Wanneer je budget beperkt is, kan een tweedehands caravan een goede oplossing zijn. Zo krijg je namelijk vaak net wat meer voor je geld, alleen is hij niet meer nieuw. Daarnaast is ook de prijs van je camper afhankelijk van de maandelijkse premie die je betaald voor je verzekering. Je kunt eenvoudig je camper online verzekeren. Vaak wanneer je dit bij dezelfde verzekeraar doet als je auto, kan het je zo tot enkele tientallen euro’s per jaar schelen.

Je wensen

Als jij je budget hebt bepaald, dan kun je gaan bepalen wat je wensen zijn. Uiteraard is het vanzelfsprekend, dat hoe meer wensen je hebt, hoe duurder de camper wordt. Door te beginnen met een wensenlijstje, zul je al snel tot de conclusie komen dat je enkele van deze wensen iets zou moeten bijschaven. Het advies is dus om je wensen altijd onder te verdelen in een 2-tal lijstjes. Wensen die essentieel zijn, maar ook de wensen die fijn zijn om te hebben. Wanneer je dit hebt gedaan, is het ook verstandig vast te kijken naar de maandelijkse kosten voor je verzekering. Via Diks.nl kun jij eenvoudig allerlei verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste verzekering voor jouw camper afsluit.

Garantie

Bij de aanschaf van een camper, kan het net als bij een auto altijd voorkomen dat er naar verloop van tijd wat problemen optreden. Deze problemen hoeven niet direct bij de aanschaf of keuring van de camper aan het licht te zijn gekomen. Toch is het wel zo fijn, dat wanneer jij je camper net een aantal maanden in je bezit hebt en er iets gebeurt, je garantie hebt. Wanneer je namelijk kiest voor een particulier, dan is de kans vrij groot dat je hier geen garantie op hebt. Kies je voor een gerenommeerd bedrijf, dan zullen ze je vaak een half jaar tot een jaar garantie bieden. Wel is het goed vooraf te checken wat er daadwerkelijk onder deze garantie valt. Want valt het motorblok hier volledig buiten, dan is het verstandig hier even heel goed over na te denken.